السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ها واحد الطبق سمك بالطريقة المغربية ...
المكونات
3 سمكات من وزن كيلو ونصف منظفين جيدا من الداخل قزبرة مفرومة بقدونس مفروم 4 فصوص ثوم مفرومين كمون ملح فلفل احمر حلو شوية شطة زيت الزيتون وعصير نصف ليمونة حامضة
تشق كل سمكة من الجانبين وتوضع شوية شرمولة من الداخل والخارج
ناخذ مول يدخل الى الفرن وندهنه بشوية زيت الزيتون ونضع شرائح من الجزر والبطاطس ثم نضع السمك
نغطي السمك بشرائح اخرى من الجزر
والبطاطس والطماطم والفلفل الاخضر وقطع من الليمون الحامض والزيتون ثم نصب
ما تبقى من الشرمولة على الخضر ونضيف شوية زيت زيتون ونضع الكل في الفرن
ونترك السمك ينضج لمدة 25 دقيقة
ثم يقدم بالف هنا وشفا
ها واحد الطبق سمك بالطريقة المغربية ...
المكونات
3 سمكات من وزن كيلو ونصف منظفين جيدا من الداخل قزبرة مفرومة بقدونس مفروم 4 فصوص ثوم مفرومين كمون ملح فلفل احمر حلو شوية شطة زيت الزيتون وعصير نصف ليمونة حامضة
تشق كل سمكة من الجانبين وتوضع شوية شرمولة من الداخل والخارج
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 640x480. |
ناخذ مول يدخل الى الفرن وندهنه بشوية زيت الزيتون ونضع شرائح من الجزر والبطاطس ثم نضع السمك
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 640x480. |
نغطي السمك بشرائح اخرى من الجزر
والبطاطس والطماطم والفلفل الاخضر وقطع من الليمون الحامض والزيتون ثم نصب
ما تبقى من الشرمولة على الخضر ونضيف شوية زيت زيتون ونضع الكل في الفرن
ونترك السمك ينضج لمدة 25 دقيقة
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 640x480. |
ثم يقدم بالف هنا وشفا